BumbleBee Bonaire, Sint Eustatius en Saba

Gastouderbureau BumbleBee is een kleinschalige Nederlandstalige opvangbureau.

Onze Gastouders en of Nanny's bieden uw kind(eren) een veilige en vertrouwde omgeving waar hun alle ruimte en uitdagingen worden geboden om zichzelf te ontplooien.

Een plek waar een kind nog zichzelf mag en kan zijn.

 Op een pedagogische verantwoorde manier bieden wij opvang te voor kinderen met de leeftijd vanaf 0 jaar tot en met het laatste jaar van de Basisschool en zo ouders de mogelijkheid te bieden werk en/of studie te combineren met het gezinsleven.

Wij bemiddelen in professionele, gediplomeerde en ervaren gastouders.

Al onze gastouders voldoen niet alleen aan alle wettelijke eisen, maar geven uw kind(eren) een plek waar het liefdevol wordt opgevangen in een veilige en vertrouwde omgeving. 

 

Wij zijn telefonisch bereikbaar op:

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag 

Telefoonnummer: 0031 651 716 885

 

 Kinderopvang wordt anders dan in Nederland

Kinderopvang wordt voor de Caribische gemeenten straks een ‘basisvoorziening’. Het is volgens het kabinet vooral bedoeld om de armoede aan te pakken. De baby’s en peuters krijgen dan gratis maaltijden en worden professioneel begeleid. Ouders worden ontzorgd en houden meer geld over.

 

Op Bonaire, Saba en Sint-Eustatius kunnen ouders nog geen toeslag aanvragen voor kinderopvang. De organisaties krijgen rechtstreeks die subsidie.DEN HAAG – Om armoede in de Caribische gemeenten aan te pakken, gaat het Nederlandse kabinet ouders mogelijk gratis kinderopvang aanbieden. Dat maakt staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) bekend.

In de Caribische gemeenten leeft ongeveer een derde van alle kinderen in armoede. Veel van hen worden verwaarloosd, omdat hun ouders meerdere banen hebben om te kunnen overleven. Opvang is voor deze groep onbetaalbaar.

Gedeputeerde Nina den Heyer van Bonaire heeft vorige week een oproep aan het Nederlandse kabinet gedaan om zo snel mogelijk ‘gratis kinderopvang’ in te voeren. Dat idee ziet Van Ark (VVD) ook zitten. Zij wil samen met de eilanden een plan maken, zegt ze donderdag tijdens een overleg met de Tweede Kamer.

“Op dit moment kijken we naar opvang voor kinderen van nul tot vier jaar”, zegt Van Ark. Los van dit plan, gaat het kabinet onderzoeken hoe er ook voor de kinderen tot twaalf jaar opvang geregeld kan worden.

Kinderopvang wordt anders dan in Nederland
In Nederland krijgen ouders, afhankelijk van hoe hoog hun inkomen is, een toeslag zodat ze de kinderopvang kunnen betalen. Het idee achter dit systeem is om ouders aan het werk te krijgen.

Kinderopvang wordt voor de Caribische gemeenten straks een ‘basisvoorziening’. Het is volgens het kabinet vooral bedoeld om de armoede aan te pakken. De baby’s en peuters krijgen dan gratis maaltijden en worden professioneel begeleid. Ouders worden ontzorgd en houden meer geld over.

Op Bonaire, Saba en Sint-Eustatius kunnen ouders nog geen toeslag aanvragen voor kinderopvang en dat blijft zo. De organisaties krijgen rechtstreeks die subsidie. Hoeveel geld het plan gaat kosten, is nog niet bekend.

Van Ark zegt ook te gaan kijken hoe er op de eilanden kan worden gezorgd voor naschoolse opvang, voorschoolse educatie en ‘het verstrekken van drie warme maaltijden aan kinderen die dat vaak thuis niet krijgen’.

Gesprekken eind juni
De VVD-fractie roept Van Ark op om de wetgeving eenvoudig en praktisch te maken voor ouders. De CDA-fractie ziet, net als Bonaire, het liefst dat gratis opvang volgend jaar al beschikbaar is.

Maar dat lijkt niet haalbaar. De staatssecretaris zegt na de zomer de Tweede Kamer over de resultaten te zullen informeren. Daarna gaat ze aan een wetsvoorstel werken.

Gedeputeerde Den Heyer zegt ‘blij’ te zijn met de toezegging van het kabinet. “Ook blij dat zowel de Tweede Kamer als het kabinet het plan draagt. Dat geeft hoop, maar er is wel haast hierbij.”

Staatssecretaris Van Ark reist eind juni naar Saba om verder met bestuurders van de drie eilanden te praten. Ook wil ze van de mensen die in de kinderopvang-sector werken horen wat hun wensen zijn.

 Relevante links en tips