Cursus Kinder-EHBO

Bij GOB BumbleBee bent u aan het juiste adres voor een cursus Kinder-EHBO.

In de eerste paar minuten na een ongeval is het van groot belang om te weten hoe u moet handelen.

Daarmee voorkomt u een hoop leed en kunt u zelfs levens redden!

Na de cursus Eerste Hulp aan Kinderen (EHAK) van GOB BumbleBee weet u wat u in moet doen.

Deels of volledig klassikaal

De cursus Kinder-EHBO volgt u deels klassikaal en deels online of volledig klassikaal.

Maak hieronder uw keuze of lees verder voor meer informatie over de cursus Eerste Hulp aan Kinderen.

Ben je een gastouder? Dan ben je verplicht om in het bezit te zijn van een geldig certificaat Eerste Hulp aan Kinderen. Onze cursus EHBO voor Gastouders bestaan uit 4 tot 6 uur online theorie en 4 uur praktijktraining. Je doorloopt eerst de online theorie. Hierin worden de veelvoorkomende letsels bij baby’s en kinderen en de reanimatie met AED behandeld. Tijdens de praktijktraining oefen je o.a. de reanimatie met de AED en leer je verbanden aanleggen.

Oefen alle EHBO-vaardigheden die je nodig hebt voor EHBO aan baby’s en kinderen. Inclusief reanimeren en het gebruik van de AED, toegespitst op baby’s en kinderen. Het certificaat behorende bij deze cursus is door de Rijksoverheid goedgekeurd voor gastouders en valt nu ook binnen de Regeling Wet kinderopvang (wet IKK).

 


Theorie

Tijdens de online theorie, welke je wanneer het jou uitkomt thuis of op het werk kunt volgen, wordt je voorbereid op de meest voorkomende ongelukken en leer je op een interactieve wijze de theorie van onder andere de reanimatie. Nadat je de theorie volledig hebt afgerond en de eindtoets hebt behaald ontvang je het startbewijs voor de praktijktraining. Tussendoor even stoppen? Geen probleem, het systeem onthoud waar je gebleven bent.

Praktijk

Na het afronden van de online theorie en het behalen van de eindtoets kun je deelnemen aan de praktijktraining. Onze praktijktraining is praktijkgericht, samen met de medecursisten, oefen je de reanimatie, de AED te gebruiken, hoe te handelen bij een verstikking en bij een bewusteloos slachtoffer in een noodsituatie. Ook worden onderwerpen als huidwonden, bloedingen, en kleine ongevallen behandeld.

Certificaat

Na het met succes afronden van deze cursus ontvang je het certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van Het Oranje Kruis. Het certificaat van Het Oranje Kruis is 2 jaar geldig. 

Interesse?

Mocht u vragen hebben, dan kunt u een e-mail sturen naar: info@gastouderbureau-bumblebee.nl