Lilya

Ik ben moeder van vier kinderen, 1 dochter en 3 zoons, die tussen de 6 en 21 jaar oud zijn. Al bijna acht jaar ben ik met veel plezier werkzaam als gastouder. Ik vind het heerlijk om met kin­deren samen te zijn, met ze te spelen en ze te zien opgroeien.

Mijn kinderen zijn helemaal opgegroeid met mijn werk als gastouder en zij beschouwen mijn oppaskinderen dan ook meer als “kleine broertjes en zusjes”. Ik probeer zo vaak mogelijk met de kinderen naar buiten te gaan. Ze kunnen dan spelen in onze eigen tuin of ik neem ze mee naar een park met een speeltuin. Dit park is slechts een paar stappen van ons huis in soest verwijderd.

Ik zal de ouders altijd zo goed mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkeling van hun kind en eventuele problemen direct met de ouders bespreken. Ik verwacht dat de ouders mij ook op de hoogte houden van belangrijke zaken met betrekking tot de opvoeding van hun kind.

Ik gebruik geen box, baby’s liggen op een vloerkleed en/of mogen vrij rondkruipen. Dit stimuleert een snellere ontwikkeling en zorgt er ook voor dat een kind sneller zal gaan kruipen of lopen. Kinderen die hier slapen, slapen elk in een aparte slaapkamer zodat ze ongestoord kunnen slapen.
Verder ben ik erg flexibel en is het ook mogelijk voor ouders om hun kind op afwisselende dagen en tijden te brengen, mits ik deze dagen en tijden enige tijd van tevoren doorkrijg.


Download
Pedagogisch werkplan Lilya de Vries-Shat
Adobe Acrobat document 52.3 KB